Farkındalık Kapsamında Sektörlere Yönelik 1000+ Görsel ve İçerik Ürettik

KVKK, GDPR, Bilgi Güvenliği kapsamında binden fazla içerik ürettik!
Halen Devam Ediyoruz!

Mozilla Firefox’ta Çerez Rızası Politikası

Mozilla Firefox’ta web sayfaları, iletişim bilgileri ve çerezler ile ilgili bir gizlilik bildirimi bulunmakta. Mozilla Firefox çerez rızasının güvenilir bir internet deneyiminin temel ilkesi olduğunu düşünüyor. Bu nedenle tüm ürünlerini internette ve Mozilla ile paylaşılan bilgilerin gizliliğini arttıracak kontroller yaparak geliştiriyor. Mozilla Firefox tarayıcısında çerez (cookies) belirli nedenlerle toplanıyor ve tüm kullanıcılarına nedenlerini açıklamış oluyor.…

Details

Süper Çerezler (Super Cookies)

Süper çerezleri öğrenebilmek için ilk olarak çerezlerin neler olduğunu iyi bilmek gerekmektedir. Genellikle çerez olarak bilinen http çerezleri, web ağları ziyareti arasında kullanıcıdan elde edilen bilgilerin depolandığı küçük dosyalardır. Çerezler, kullanıcı ve web sayfasının arasındaki etkileşimi daha fazla arttırabilmek için kullanılan bilgilerdir. Örnek vermek gerekirse, bir alışveriş sitesine girdiğiniz de almak istediğiniz ürünü sepetinize eklediniz.…

Details

Güçlü Program Kapsayan Veri Sorumlusu

Kuruma güçlü program kapsayan veri sorumlusu intikal eden dilekçede özetle; veri sorumlusunun mağazasında satılan bazı ürünlere sadakat karta özel indirim uygulandığı, böylece özel indirimlerin şarta bağlandığı, söz konusu sadakat programına üyelik ve kart temini için de müşterinin kişisel verilerinin talep edildiği ve açık rızanın koşul olarak dayatıldığı belirtilerek veri sorumlusu hakkında ihbarda bulunulmuştur.  İhbarda yer…

Details

Mobil Uygulama Çerez Rızası

Mobil uygulamalarda kullanıcı onayı, telefonunuzda bulunan uygulamaların verilerinizi nasıl topladığı ile nasıl kullandığı dahil olmak üzere, üçüncü taraflarla paylaşılan çerezlerin kullanılan web sayfalarının kullanıcıdan kişisel verileri hakkında izin almasıdır. Mobil uygulama firmaları mobil çözümler geliştirir ve kullanıcı gizliliğine de büyük önem verilir. Güvenilir mobil uygulamalar olabilmesi için KVKK (Kişisel Verileri Kullanma Kanunu), GDPR (Genel Veri…

Details

Haber Sayfaları Nasıl Çerez (Cookies) Toplar?

2016 senesinde Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK)’ nun da yürürlüğe girmesi ile beraber neredeyse her web sayfasında çerezler (cookies) kullanılmaktadır. Bu çerezler, web sitesini ziyaret ettiğinizde tarayıcınızda tutulan ve cihazınızda saklanmış olan dosyalardır. Çerezler günümüzde sitenin performansını artırabilmek, bulunduğunuz siteyle ilgili kullanım tercihlerini belirlemek gibi birçok amaçla kullanılanılmaktadır. Peki Haber Sayfaları Ne İçin Çerez Kullanmaktadır?…

Details

El Geometrisi Bilgisi İle Açık Rıza Almaksızın İşlenmesi

El Geometri Bilgisi Açık Rıza kuruma intikal eden şikâyette özetle; ilgili kişinin bir işletmeye kayıt yaptırırken hizmet alanına giriş yapabilmek için ilgili firma yetkililerince avuç içi ve parmak izi bilgisinin tarandığı ve bu verilerin şirket kayıtlarında işlendiği, hizmet alan kişilerin cihaza elini koyarak ve verilen şifreyi tuşlayarak hizmet alanına girişin sağlandığı, dolayısıyla ilgili kişinin Kanunen…

Details

Veri Analizi ile Kişiye Özel Fiyat Sunulabilecek!

Veri analizi; iş karar verme için yararlı bilgileri keşfetmek için verileri temizleme, dönüştürme ve modelleme süreci olarak tanımlanır. Veri Analizinin amacı, verilerden faydalı bilgiler çıkarmak ve veri analizine dayalı olarak karar vermektir. Basit bir Veri analizi örneği; günlük hayatımızda herhangi bir karar aldığımızda, geçen sefer ne olduğunu veya o belirli kararı seçerek ne olacağını düşünmektir. Bu, geçmişimizi…

Details

Siber Güvenlik Uzmanları

Siber Güvenlik Nedir? Siber güvenlik; bilgisayarları, sunucuları, mobil cihazları, elektronik sistemleri, ağları ve verileri kötü amaçlı saldırılardan koruma uygulamasıdır. Bilgi teknolojisi güvenliği veya elektronik bilgi güvenliği olarak da bilinmektedir. Bu terim, işletmelerden mobil bilgi işleme kadar çeşitli bağlamlarda geçerlidir ve birkaç kategoriye ayrılabilmektedir. Siber güvenlik konuları hızlı şekilde hareket ediyor, gelişiyor ve birkaç yıl öncesine…

Details

Türkiye’de E-Ticaret

Türkiye’de E-Ticaret, dijital platformlar aracılığıyla gerçekleştirilen ticari işlemleri ifade eder. Bu tür alım satım işlemleri fiziksel ürünler veya elektronik hizmetler olabileceği gibi web siteleri, sosyal ağlar veya dijital sistemler aracılığıyla da gerçekleştirilebilir. İnternetteki Ticareti Hangi Mevzuat Yönetir? E-ticaret için geçerli olan birincil mevzuat aşağıdaki gibidir: Birincil düzenlemelerin uygulanmasını detaylandıran çeşitli ikincil mevzuat (yönetmelikler, tebliğler ve…

Details

E-Ticaret Elektronik Hesaplama

Günlük dilde “e-ticaret” terimi, World Wide Web’de çevrimiçi alışveriş anlamına gelir. Verilerin uzaktan iletilmesi yoluyla satın alma/satma süreci olarak tanımlanabilmektedir. Bu yaklaşım, ticari şirketlerin küresel pazardaki e-trende uyum sağlama konusundaki geniş politikasına özgüdür. E-ticaret, iş ortakları, tedarikçiler ve müşteriler arasında elektronik hesaplama sistemleri aracılığıyla gerçekleştirilen her türlü ticari ve finansal işlemleri içerir.  Ancak elektronik ticaret (e-ticaret), pazarlama…

Details

Unutulma Hakkı

Unutulma hakkı, bireyin mahremiyet hakkının bir parçasıdır. Kamuya açık bilgileri internet aramasından, veri tabanlarından ve web sitelerinden artık gerek olmadığında kaldırma hakkıdır.  İnternet, verileri bir portaldan diğerine aktaran ağlardan oluşur. Bir kişi çevrimiçi içerik yayınladığında veya hatta bir web sitesini görüntülediğinde, bir veri aktarımı gerçekleşir.  Unutulma hakkı, aşağıdaki kişisel veriler için geçerlidir:  Unutulma hakkı, ilgili kişinin veri işlemeye ilişkin…

Details

Kişiye Ait Olan Veri Sorumlusu Resmi Yazı Çalıştığı Kurula Gönderilmesi

Kişisel Veri ilgili kişiden alınan şikâyet dilekçesinde özetle; daha önce personeli olduğu veri sorumlusu Üniversitenin Sanat Tarihi Bölümüne iletmiş olduğu dilekçesinin akıbeti hakkında 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamında veri sorumlusundan kendisine bilgi verilmesini talep ettiği, bu kapsamdaki talebine ilişkin cevabın, doğrudan ve sadece kendisine verilmesi gerekirken başvurusunun halihazırda görevli olduğu aynı Üniversitenin Meslek…

Details

İçerik Tabanlı Filtreleme

 İçerik tabanlı filtreleme, popüler bir öneri veya öneri sistemi tekniğidir. Ayrıca sizin tarafınızdan internet üzerinden sağlanan bilgileri ve toplayabildiklerini kullanarak buna göre öneriler sunar.  İçerik tabanlı filtrelemenin arkasındaki amaç, ürünleri belirli anahtar kelimelerle sınıflandırmak, müşterinin neyi sevdiğini öğrenmek, bu terimleri veri tabanında aramak ve ardından benzer şeyler önermektir. Bu tür bir öneri sistemi, büyük ölçüde…

Details

Veri Maskeleme Nedir?

Veri maskeleme, çeşitli üretim dışı amaçlar için orijinal olmayan bir kopya oluşturmak üzere verileri şifreleyen bir güvenlik tekniğidir. Veri maskeleme, orijinal üretim verilerinin özelliklerini ve bütünlüğünü korur ve kuruluşların verileri üretim dışı bir ortamda kullanırken veri güvenliği sorunlarını en aza indirmesine yardımcı olur. Maskelenmiş veriler analiz, eğitim test için de kullanılabilir. Basit örneği, kişisel olarak tanımlanabilir bilgileri gizlemektir. Bir…

Details

Parolayı Yeniden Kullanmak Neden Bir Sorundur?

Parola yeniden kullanımı, bireyler ve şirketler için hala büyük bir risktir. Saldırganlar, bir çevreyi ihlal etmeye çalışırken veya bir ağ içinde potansiyel olarak daha az iyi korunan sistemlere geçmeye çalışırken genellikle bu gibi listeleri kullanır. Bu tür dağıtımlarda, saldırganlar, tek bir zayıf noktanın (DMZ’deki bir kutudaki bu listelerden birinden bir parola gibi) etkinleştirildiği zayıf ağ segmentasyonu nedeniyle…

Details