İNTERNET SİTESİ GİZLİLİK VE ÇEREZ POLİTİKASI

Çerezler Vasıtasıyla İşlenen Kişisel Verilere İlişkin Aydınlatma Metni 

NESİL GRUP BİLİŞİM TEKNOLOJİ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ (“Nesil” veya “Şirket”) olarak; kişisel verilerinizin gizliliği ve güvenliği en önemli önceliklerimiz arasındadır. Bu kapsamda, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun (“KVKK”) 10. maddesinden doğan aydınlatma yükümlülüğümüzü yerine getirmek amacıyla kişisel verileriniz hakkında sizleri bilgilendirmek isteriz. Kişisel veri, kimliğinizi belirli ya da belirlenebilir kılan her türlü bilgi anlamına gelmektedir.

 

Şirketimize ait olan https://www.nesilteknoloji.com/ uzantılı internet sitesi, çerez kullanan bir sitedir. Çerez; kullanılmakta olan terminal cihazlara depolanmak suretiyle söz konusu cihazın tespit edilmesine olanak sağlayan, çoğunlukla harf ve sayı kombinasyonlarından oluşan düşük boyutlu küçük metin dosyasıdır.

 

İşbu Çerezlere Yönelik Aydınlatma Metni’nin amacı, https://www.nesilteknoloji.com/ uzantılı internet sitemizde kullanılan çerezlerin terminal cihazlarınıza yerleştirilmesi aracılığıyla otomatik yolla elde edilen kişisel verilerinizin işlenmesine ilişkin olarak, hangi amaçlarla hangi tür çerezleri kullandığımız ve bu çerezleri nasıl yönetebileceğiniz hakkında sizlere bilgi vermektir.

Sitemizde Kullanılan Çerez Çeşitleri

Kullanım Süresine Göre Çerez Çeşitleri

Sitemizde kullanım sürelerine göre oturum çerezleri ve kalıcı çerezler kullanmaktadır. Oturum çerezi, oturumun sürekliliğinin sağlanması amacıyla kullanılmakta olup tarayıcınızı kapattığınızda bu çerezler de silinmektedir. Kalıcı çerezler ise tarayıcınızı kapattığınızda silinmemekte ve saklanması için öngörülen süre dolduktan sonra, kendiliğinden silinmektedir.

Birinci Taraf ve Üçüncü Taraf Çerezler

Çerezin birinci taraf ya da üçüncü taraf çerezi olması, çerezin kim tarafından yerleştirdiğine göre değişiklik gösterir. Birinci taraf çerezler, doğrudan Sitemiz, yani tarayıcınızın adres çubuğunda gördüğünüz https://www.nesilteknoloji.com/ URL adresi tarafından yerleştirilmektedir. Üçüncü taraf çerezler ise, adres çubuğunda gördüğünüz https://www.nesilteknoloji.com/ alan dışındaki bir URL adresi tarafından yerleştirilmektedir.

Kullanım Amaçlarına Göre Çerez Çeşitleri

Sitemizde kullanım amacına göre aşağıdaki çerezler kullanılmaktadır:

Zorunlu Çerezler

Bu çerezler, Sitemizin çalışması için kesinlikle gerekli olan çerezlerdir. Söz konusu çerezler birinci taraf çerezler olup kişisel verilerinizi Sitemizin doğru bir biçimde çalışabilmesi amacıyla kullanılmaktadır. Bu çerezler talep etmiş olduğunuz hizmetin (log in olma, form doldurma ve gizlilik tercihlerinin hatırlanması) yerine getirilebilmesi için zorunlu olarak kullanılmaktadırlar.

Performans- Analitik Çerezler

Bu çerezler tekil ziyaretçilerimizin sayısını belirlemekte, Sitemizin kullanıcı trafiği ölçmekte, arama motorunda kullandığımız anahtar kelimelerin etkinliğini tespit etmekte, Sitemizi ziyaret eden kullanıcıların gezinme durumunu izlemekte, Sitemizin performansını ölçmekte ve iyileştirebilmekte kullanılmaktadır. Ayrıca bu çerezler, Sitemizdeki sayfaların popülerlik düzeyini de anlamamıza ve reklamların ziyaretçilerimiz üzerindeki etkisini ölçümlememize yardımcı olmaktadır.

İşlevsel Çerezler

Bu tür çerezler, Sitemizi daha işlevsel kılmak ve kişiselleştirmek (gizlilik tercihleriniz haricindeki diğer tercihlerinizin siteye tekrar girdiğinizde hatırlanmasını sağlamak) üzere kullanılmaktadır.

Reklam ve Pazarlama Çerezleri

Bu çerezler Sitemiz aracılığıyla iş ortaklarımızın yerleştirdikleri çerezler olup üçüncü taraf çerezlerdir. Bu çerezler iş ortaklarımız tarafından ilgi alanlarınıza göre ilgi alanlarınızın tespit edilmesi ve size sizinle ilgili reklamlar göstermek üzere kullanılmaktadır.

Hangi Amaçlar ve Hukuki Sebeplere Dayanılarak İşlendiği ile Kullanılan Çerezlere İlişkin Bilgiler

Zorunlu Çerezler

Zorunlu çerezler aracılığıyla toplanan kişisel verileriniz, Kanun’un 5(2)(f) bendi gereğince “İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması” kapsamında işlenmektedir. İnternet sitemizde yer alan zorunlu çerezlere ilişkin bilgiler aşağıdaki tabloda yer almaktadır:

AdSağlayıcıAmaçSüreTür
test_cookiedoubleclick.netSınıflandırılmamış1 GünHTTP Çerez
__cf_bmvimeo.comBu çerez, insanlar ve botlar arasında ayrım yapmak için kullanılır. Bu, web sitelerinin kullanımına ilişkin geçerli raporlar hazırlamak amacıyla web sitesi için faydalıdır.1 GünHTTP Çerez
CookieConsentwww.nesilteknoloji.comGeçerli alan adı için kullanıcının çerez izin durumunu saklar1 YılHTTP Çerez
wordpress_test_cookiewww.nesilteknoloji.comKullanıcının tarayıcısının çerezleri destekleyip desteklemediğini kontrol etmek için kullanılır.OturumHTTP Çerez

 

Performans- Analitik Çerezler

Bu çerezler aracılığıyla toplanan ve aşağıda detayları belirtilen kişisel verileriniz, Kanun’un 5(1) fıkrası kapsamında açık rıza hukuki sebebi kapsamında işlenmekte ve yurt dışına aktarım sütunu doldurulmuş olan kişisel veriler belirtilen ülkeye yalnızca Kanun’un 5(1) fıkrası kapsamında açık rıza hukuki sebebine dayanılarak aktarılmaktadır:

AdSağlayıcıAmaçSüreTür
maps/gen_204maps.googleapis.comWeb sitesinin harita entegrasyonu bağlamında kullanılır. Çerez, işlevselliğini optimize etmek için kullanıcının haritayla olan etkileşimini saklar.OturumPiksel İzleyici

hjActiveViewportIds

 

hotjar.comBu çerez mevcut oturuma ait bir kimlik dizesi içerir. Bu, ziyaretçinin hangi alt sayfalara girdiğine ilişkin kişisel olmayan bilgiler içerir; bu bilgiler ziyaretçinin deneyimini optimize etmek için kullanılır.KalıcıHTML Yerel Depolama

hjViewportId

 

hotjar.comWeb sitesindeki görsellerin boyutunu ayarlamak için kullanıcının ekran boyutunu kaydeder.OturumHTML Yerel Depolama

_hjTLDTest

 

nesilteknoloji.comKullanıcıların web sitesindeki davranışlarına ilişkin istatistiksel verileri kaydeder. Web sitesi operatörü tarafından dahili analiz için kullanılır.OturumHTTP Çerez

_hjSessionUser_#

 

nesilteknoloji.comZiyaretçinin web sitesine yaptığı ziyaretlerle ilgili, ziyaret sayısı, web sitesinde geçirilen ortalama süre ve hangi sayfaların okunduğu gibi istatistikler toplar.1 YılHTTP Çerez

_hjSession_#

 

nesilteknoloji.comZiyaretçinin web sitesine yaptığı ziyaretlerle ilgili, ziyaret sayısı, web sitesinde geçirilen ortalama süre ve hangi sayfaların okunduğu gibi istatistikler toplar.1 GünHTTP Çerez

cookiesession1

 

www.beyaz.netZiyaretçi için bir kimlik belirler. Bu, web sitesindeki belirli ziyaretçi sayısını saymaya yarar.1 YılHTTP Çerez
tdwww.googletagmanager.comKullanıcıların web sitesindeki davranışlarına ilişkin istatistiksel verileri kaydeder. Web sitesi operatörü tarafından dahili analiz için kullanılır.OturumPiksel İzleyici

Reklam ve Pazarlama Çerezleri

Bu çerezler aracılığıyla toplanan ve aşağıda detayları belirtilen kişisel verileriniz, Kanun’un 5(1) fıkrası kapsamında açık rıza hukuki sebebi kapsamında işlenmekte ve yurt dışına aktarım sütunu doldurulmuş olan kişisel veriler belirtilen ülkeye yalnızca Kanun’un 5(1) fıkrası kapsamında açık rıza hukuki sebebine dayanılarak aktarılmaktadır:

 

AdSağlayıcıAmaçSüreTür
_gcl_aunesilteknoloji.comGoogle AdSense tarafından, hizmetlerini kullanan web sitelerinde reklam verimliliğini denemek için kullanılır.3 AyHTTP Çerez
_ga_#nesilteknoloji.comZiyaretçinin cihazı ve davranışı hakkında Google Analytics’e veri göndermek için kullanılır. Ziyaretçiyi cihazlar ve pazarlama kanalları arasında takip eder.2 YılHTTP Çerez
_ganesilteknoloji.comZiyaretçinin cihazı ve davranışı hakkında Google Analytics’e veri göndermek için kullanılır. Ziyaretçiyi cihazlar ve pazarlama kanalları arasında takip eder.2 YılHTTP Çerez

 

 

İşlenen Kişisel Verilerin Kimlere ve Hangi Amaçla Aktarılabileceği

 

Nesil Bilişim olarak işlediğimiz kişisel verilerinizi, Kanun’un 8. ve 9. maddesi başta olmak üzere ulusal mevzuata uygun olarak üçüncü taraflara aktarabilmekteyiz. Kişisel verilerinizi yukarıda belirtilen amaçların gerçekleştirilebilmesi ile sınırlı olarak ve mevzuata uygun şekilde tedarikçilerimize, kanunen yetkili kamu kurumlarına aktarabiliriz. Site üzerinde kullanılan bazı çerezler şirket haricindeki üçüncü parti servis sağlayıcı yurt dışında mukim Google tarafından sağlanmaktadır. Bu üçüncü parti çerezler, istatistiksel verilerin toplanmasını ve bu şekilde Site’nin sunumunun ve kullanımının geliştirilmesini sağlamak amacıyla kullanılmaktadır. Açık rızanızı vermeniz halinde kişisel verileriniz Site’nin sunumunun ve kullanımının geliştirilmesini sağlamak amacıyla yurt dışında mukim Google Inc. ile, açık rızanıza dayalı olarak paylaşılmaktadır.

 

Çerezler Nasıl Kontrol Edilir / Nasıl Devre Dışı Bırakılır?

 

Çerez ve benzeri teknolojilerin kullanımı konusunda ziyaretçi ve kullanıcılarımızın tercihleri bizler için esastır. Buna karşın, Site’nin çalışması için zorunlu olan Çerezler’in kullanılması gerekmektedir. Ek olarak tarayıcı üzerinden bazı çerezlerin kapatılması halinde Site’nin birtakım işlevlerinin kısmen ya da tamamen çalışmayabileceğini hatırlatmak isteriz. Site’de kullanılan çerezlere dair tercihlerinizi ne şekilde yönetebileceğinize ilişkin bilgiler aşağıdaki gibidir:

 

  • Ziyaretçiler, siteyi görüntüledikleri tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkanına sahiptir. Eğer kullanılmakta olan tarayıcı bu imkânı sunmaktaysa, tarayıcı ayarları üzerinden çerezlere ilişkin tercihleri değiştirmek mümkündür. Böylelikle, tarayıcının sunmuş olduğu imkânlara göre farklılık gösterebilmekle birlikte, veri sahiplerinin çerezlerin kullanılmasını engelleme, çerez kullanılmadan önce uyarı almayı tercih etme veya sadece bazı çerezleri devre bırakma ya da silme imkanları bulunmaktadır.
  • Bu konudaki tercihler kullanılan tarayıcıya göre değişiklik göstermekle birlikte genel açıklamaya https://www.aboutcookies.org/ adresinden ulaşmak mümkündür. Çerezlere ilişkin tercihlerin, ziyaretçinin Platform’a erişim sağladığı her bir cihaz özelinde ayrı ayrı yapılması gerekebilecektir.
  • Google Analytics tarafından yönetilen çerezleri kapatmak için tıklayınız.
  • Google tarafından sağlanan kişiselleştirilmiş reklam deneyimini yönetmek için tıklayınız.
  • Birçok firmanın reklam faaliyetleri için kullandığı çerezler bakımından tercihler Your Online Choicesüzerinden yönetilebilir.
  • Mobil cihazlar üzerinden çerezleri yönetmek için mobil cihaza ait ayarlar menüsü kullanılabilir.

 

Google Chrome:Tarayıcınızın adres bölümünde yer alan, “kilit işareti”ni tıklayarak, “çerezler” sekmesinden çerezlere izin verebilir veya engelleyebilirsiniz.
Internet Explorer:Tarayıcınızın sağ üst bölümünde yer alan “Araçlar” bölümünden güvenlik sekmesini tıklayarak “izin ver” veya “izin verme” şeklinde çerezleri yönetebilirsiniz.
Mozilla Firefox:Tarayıcınızın sağ üst köşesinde yer alan “menüyü aç” sekmesini tıklayınız. “Seçenekler” görselini tıklayarak “Gizlilik ve Güvenlik” butonunu kullanarak çerezleri yönetebilirsiniz.
Opera:Tarayıcınızın “Tercihler” bölümünde “Gelişmiş”i seçerek “çerezler” bölümünden çerez yönetimini yapabilirsiniz.
Safari:Telefonunuzun “Ayarlar” bölümünden “safari” sekmesini seçip, “Gizlilik ve Güvenlik” Bölümünden tüm çerez yönetiminizi yapabilirsiniz.

 

Kişisel Verileriniz Nasıl Koruyor?

 

Nesil Bilişim ile paylaşılan kişisel veriler, Şirket gözetimi ve kontrolü altındadır. Nesil Bilişim, yürürlükteki ilgili mevzuat hükümleri gereğince bilginin gizliliğinin ve bütünlüğünün korunması amacıyla gerekli organizasyonu kurmak ve teknik önlemleri almak ve uyarlamak konusunda veri sorumlusu sıfatıyla sorumluluğu üstlenmiştir. Bu konudaki yükümlülüğümüzün bilincinde olarak;

 

  • Veri gizliliğini konu alan uluslararası ve ulusal teknik standartlara uygun surette periyodik aralıklarda sızma testleri yaptırılmaktadır.
  • Web sitesi aracılığıyla Nesil Bilişim’e ilettiğiniz kişisel verileriniz SSL (Secure Sockets Layer) teknolojisi kullanılarak korunmaktadır.
  • Kişisel veri işleme faaliyetlerine ilişkin düzenli olarak risk analizleri yapılmakta ve risklerin azaltılması için aksiyonlar alınmaktadır.
  • Kişisel verilere yetkisiz erişimleri engellemek için erişim ve yetki kontrolleri uygulanmaktadır.
  • Bu kapsamda veri işleme politikalarımızı her zaman güncellediğimizi bilginize sunarız.

İlgili Kişilerin Talepleri

KVK Kanunu’nun 11. maddesi uyarınca ilgili kişiler,

 

  • Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • KVK Kanunu ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  • Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme

 

haklarına sahiptir.

 

Yukarıda sıralanan haklarınıza yönelik başvurularınızı, kuruluşumuzun web sitesinden ulaşabileceğiniz Veri Sahibi Başvuru Formu’nu doldurarak veya mevzuatta öngörülen sair yöntemler ile Şirketimize iletebilirsiniz. Talebinizin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvurularınız ücretsiz olarak sonuçlandırılacaktır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre tarafınızdan ücret talep edilebilecektir.

 

 

 

Clarification Text on Personal Data Processed Through the Cookies 

We, as NESİL GRUP BİLİŞİM TEKNOLOJİ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ (“Nesil” or the “Company“), consider the privacy and security of your personal data as our top priorities. Accordingly, we would like to inform you about your personal data in order to fulfill our obligation to provide information, which arise from Section 10 of the Law Nr. 6698 on Protection of Personal Data (“LPPD“). Personal data shall mean any information that identifies you or makes you identifiable.

 

Our Company website with the extension https://www.nesilteknoloji.com/ is a website that uses the cookies. Cookie is a small text file of low size, which is mostly consisting of combinations of letters and numbers, and which allows the relevant device to be detected by being stored in the terminal devices in use.

 

The purpose of this Cookie Information Text is to inform you about which type of cookies we use for what purposes and how you can manage such cookies with respect to processing of the personal data obtained automatically through embedment of the cookies, which are used on our website with the extension https://www.nesilteknoloji.com/, on your terminal device.

Types of Cookies Used on Our Website

Types of Cookies by Period of Use:

The session cookies and persistent cookies are used on our Website based on their period of use. The session cookies are used in order to ensure the continuity of the session, and such cookies are also deleted when you close your browser. Persistent cookies are not deleted when you close your browser, and they are automatically deleted after the period of storage designated has expired.

First Party and Third Party Cookies

Whether the cookie is any first-party or third-party varies based on the cookie placed by whom. The first-party cookies are placed directly by our Website, i.e. the URL address displayed on the address bar https://www.nesilteknoloji.com/ of your browser. The third-party cookies are placed directly by any URL address other than the area displayed on the address bar https://www.nesilteknoloji.com/

Types of Cookies by Purpose of Use:

The following cookies are used on our Website based on the intended use:

Essential Cookies

Such cookies are the cookies absolutely required for the purpose of operation of our Website. These cookies are the first-party cookies, and they use your personal data so that our Website can function properly. Such cookies are necessarily used in order to carry out the service (such as logging in, completing the forms and remembering the privacy preferences) as requested by you.

Performance-Analytical Cookies

These cookies are used in order to determine the number of unique visitors, and to measure the user traffic of our Website, and to determine the effectiveness of the keywords used by us in the search engine, and to monitor the surfing status of the users visiting our Website, and to measure and improve the performance of our Website. These cookies also help us to understand the popularity of the pages on our Website, and to measure the impact of the advertisements on our visitors.

Advertising and Marketing Cookies

Such cookies are the cookies, which are embedded by our business partners through our Website, and they are the third-party cookies. Such cookies are used by our business partners in order to determine your fields of interest based on your fields of interest and to show you the advertisements in relation to you.

Information on the Purposes and Legal Reasons for Which They Are Processed, and the Cookies Used Essential Cookies

Your personal data collected through the essential cookies are processed as per Section 5(2)(f) of the Law, stating that “It is required to process the personal data of the parties to the agreement, provided that it is directly related to establishment or performance of an agreement”. The information about the essential cookies available on our website is provided in following the table:

Necessary (4)

Necessary cookies help make a website usable by enabling basic functions like page navigation and access to secure areas of the website. The website cannot function properly without these cookies.

NameProviderPurposeExpiryType
test_cookiedoubleclick.netUnclassified1 dayHTTP Cookie
__cf_bmvimeo.comThis cookie is used to distinguish between humans and bots. This is beneficial for the website, in order to make valid reports on the use of their website.1 dayHTTP Cookie
CookieConsentwww.nesilteknoloji.comStores the user’s cookie consent state for the current domain1 YearHTTP Cookie
wordpress_test_cookiewww.nesilteknoloji.comUsed to check if the user’s browser supports cookies.SessionHTTP Cookie

 


Performance-Analytical Cookies

Your personal data, which are collected through these cookies, and which are provided in detail as follows, are processed under the legal reason for explicit consent in accordance with the paragraph 5(1) of the Law, and the personal data, whose international transfer column is completed, may only be transferred to the country, specified, based on the legal reason for explicit consent in accordance with the paragraph 5(1) of the Law:

 

Analytical Cookies (1)

Statistic cookies help website owners to understand how visitors interact with websites by collecting and reporting information anonymously.

NameProviderPurposeExpiryType
maps/gen_204maps.googleapis.comUsed in context with the website’s map integration. The cookie stores user interaction with the map in order to optimize its functionality.SessionPixel Tracker
hjActiveViewportIdshotjar.comThis cookie contains an ID string on the current session. This contains non-personal information on what subpages the visitor enters – this information is used to optimize the visitor’s experience.PersistentHTML Local Storage
hjViewportIdhotjar.comSaves the user’s screen size in order to adjust the size of images on the website.SessionHTML Local Storage

_hjTLDTest

 

nesilteknoloji.comRegisters statistical data on users’ behaviour on the website. Used for internal analytics by the website operator.SessionHTTP Cookie

_hjSessionUser_#

 

nesilteknoloji.comCollects statistics on the visitor’s visits to the website, such as the number of visits, average time spent on the website and what pages have been read.1 yearHTTP Cookie

_hjSession_#

 

nesilteknoloji.comCollects statistics on the visitor’s visits to the website, such as the number of visits, average time spent on the website and what pages have been read.1 dayHTTP Cookie

cookiesession1

 

www.beyaz.netSets a ID for the visitor. This serves to count the number of specific visitors on the website.1 yearHTTP Cookie
tdwww.googletagmanager.comRegisters statistical data on users’ behaviour on the website. Used for internal analytics by the website operator.SessionPixel Tracker

Advertising and Marketing Cookies

Your personal data, which are collected through these cookies, and which are provided in detail as follows, are processed under the legal reason for explicit consent in accordance with the paragraph 5(1) of the Law, and the personal data, whose international transfer column is completed, may only be transferred to the country, specified, based on the legal reason for explicit consent in accordance with the paragraph 5(1) of the Law:

Marketing (9)

Marketing cookies are used to track visitors across websites. The intention is to display ads that are relevant and engaging for the individual user and thereby more valuable for publishers and third party advertisers.

NameProviderPurposeExpiryType
_gcl_aunesilteknoloji.comUsed by Google AdSense for experimenting with advertisement efficiency across websites using their services.3 monthsHTTP Cookie
_ga_#nesilteknoloji.comUsed to send data to Google Analytics about the visitor’s device and behavior. Tracks the visitor across devices and marketing channels.2 yearsHTTP Cookie
_ganesilteknoloji.comUsed to send data to Google Analytics about the visitor’s device and behavior. Tracks the visitor across devices and marketing channels.2 yearsHTTP Cookie

 

 

Recipients of Such Processed Personal Data and Purposes of Such Transmission

 

We, as Nesil Informatics, can transfer your personal data, which we process, to the third parties in accordance with national regulations, especially Sections 8 and 9 of the Law. We, may share your personal data with our suppliers and also the governmental authorities authorized by the laws in accordance with the applicable regulations and to be limited with the purpose of accomplishment of the purposes given herein above. Some cookies used on the website are provided by Google, which is a third party service provider situated abroad other than the Company. These third party cookies are used in order to collect the statistical data, and thereby to improve the presentation and use of the Website. In the event that you grant your explicit consent, your personal data is shared with Google Inc., situated abroad, based on your explicit consent, in order to improve the presentation and use of the Website.

 

How Are the Cookies Controlled? / How Are They Blocked?

 

In respect of use of cookies and such other similar technologies, the preferences of the visitors and our users are of essential nature for us. Nevertheless, the Cookies, which are necessary for the functioning of the Website, are required to be used. Additionally, we would like to remind you that some of the functions of the Website may not function either partially or wholly in case some cookies are disabled through the browser. The details with respect to how you can manage your preferences regarding the cookies used in the Website are given as follows:

 

  • The visitors have the opportunity to customize their preferences regarding the cookies by changing the settings of the browser they use for viewing the Website. If such opportunity is enabled by the browser being used, then the preferences regarding the cookies may be changed by means of the browser settings. Thus, despite the fact that it will vary depending on the opportunities provided by the browser, the data owners will have the opportunity to prevent the use of cookies and to prefer to receive a warning before the use of cookies or to disable or delete only some cookies.
  • The preferences regarding the foregoing will vary depending on the browser being used, and general explanation is https://www.aboutcookies.org/ . The preferences regarding the cookies might be required to be made separately on the basis of each device by which the visitor accesses to the Platform.
  • Click here for disabling the cookies managed by Google Analytics.
  • Click herefor managing the customized advertisement experience provided by Google.
  • The preferences can be managed through Your Online Choices for the cookies used by many companies for the advertising activities.
  • The settings menu of such mobile device can be used for managing the cookies through a mobile device.

 

Google Chrome:You can enable or block the cookies through the “cookies” tab by clicking the sign “lock” available in the address section of your browser.
Internet Explorer:You can manage the cookies as in “enable” or “block” by clicking the security tab through the “Tools” section available in the top right-hand corner of your browser.
Mozilla Firefox:Please click the “open menu” tab available in the top right-hand corner of your browser. You can manage the cookies  by using the “Privacy and Security” button by clicking the “Options” image.
Opera:You can manage the cookies through the “cookies” section by selecting the “Advanced” tab through the “Preferences” section of your browser.
Safari:You can manage any and all cookies through the “Privacy and Security” section by selecting the “safari” tab through the “Settings” section of your mobile phone.

 

How Is Your Personal Data Protected?

 

Any personal data shared with our Company shall be under the supervision and control of Nesil Informatics. Acting in the capacity of data controller, Nesil Informatics assumes the liability for establishing the necessary organization and taking and adapting the technical measures for the purpose of protecting the confidentiality and integrity of the information as per the provisions as prescribed under the applicable regulations. By being aware of our obligation with respect to the foregoing;

  • The periodical penetration tests are conducted in accordance with the international and national standards applicable to data privacy.
  • Your personal data, which you transmit to Nesil Informatics through the website, is protected by using the SSL (Secure Sockets Layer) technology.
  • The risk analyses are carried out regularly with respect to the personal data processing activities, and actions are taken in order to reduce the risks.
  • The access and authorization controls are implemented in order to prevent any unauthorized access to the personal data.
  • We hereby inform you that our data processing policies are updated at all times, accordingly.

Requests of the Respective Persons

As per Section 11 of the LPPD, the relevant persons shall be entitled to:

 

  • Inquire whether any personal data has been processed, or not;
  • Ask for information about their personal data, if it has been processed;
  • Be informed about the purpose of processing of any personal data, and also about the fact that whether such data has been used as appropriate to the purpose thereto;
  • Be informed about any third party to which any such data has been transferred, either domestically or internationally; and
  • Ask for correction of any imperfect or inaccurate personal data, in case of any imperfect or inaccurate processing thereof, and to ask for providing information about the processes, performed for such purpose, to the third parties, to which such personal data has been transferred;
  • Ask for the deletion or disposal of any such personal data if the reasons requiring the processing of such data cease to exist although such personal data has been processed in accordance with the provisions as prescribed under the LPPD and such other applicable laws, and to ask for provision of information about the process, performed for such purpose, to the third parties, to which such personal data has been transferred; and
  • Raise an objection against such outcome in case of emergence of an outcome that is to the detriment of you upon the analysis of any such processed personal data solely by any automatic systems;
  • to claim for compensation of any and all damage and/or loss they might have incurred in case any such personal data have been processed in breach of the law.

 

 

 

You can submit your applications with respect to your rights, as provided above, to our Company by completing the Data Owner Application Form, which you can access through website of our organization, or by using the other methods as prescribed under the regulations. Your applications shall be concluded as soon as possible and in any case within a maximum period of thirty days, depending on the nature of your inquiry; however, if such inquiry requires an extra cost, then a fee may be collected from you as based on the tariff determined by the Personal Data Protection Board.