İlgili Kişinin Korunmasına İlişkin Kurallar

İlgili Kişinin Korunmasına İlişkin Kurallar

İlgili kişinin korunmasına ilişkin kurallar genellikle hukuki düzenlemeler ve kurumlar aracılığıyla belirlenir. Bu kurallar, bir kişinin özel hayatının, bilgilerinin, güvenliğinin ve diğer haklarının korunmasını amaçlar. İlgili kişinin korunmasına ilişkin kuralların bazıları şunlardır: Kişisel Verilerin Korunması Kişisel verilerin korunması, bireylerin gizlilik haklarını ve kişisel bilgilerinin güvenliğini sağlamayı amaçlayan bir konudur. Özellikle dijital çağda, internet kullanımının artmasıyla…

Veri Sorumlusunun Aydınlatma Yükümlülüğü

Veri Sorumlusunun Aydınlatma Yükümlülüğü

Veri sorumlusunun aydınlatma yükümlülüğü olan kuruluşlar, kişisel verileri işlerken şeffaf olmak ve bu verilerin nasıl işlendiği hakkında ilgili tarafları bilgilendirmekle yükümlüdürler. Bu yükümlülük, Avrupa Birliği Genel Veri Koruma Yönetmeliği (GDPR) ve benzeri düzenlemelerde yer almaktadır. Aydınlatma yükümlülüğü, veri sorumlusunun kişisel verilerin işlenmesiyle ilgili olarak ilgili taraflara birtakım bilgileri sağlamak amacıyla yerine getirilir. Bu bilgiler, kişisel…

Kişisel Veri Sahibinin Hakları

Kişisel Veri Sahibinin Hakları

Kişisel veri sahibinin hakları, birçok ülkede ve bölgelerde veri koruma yasaları tarafından belirlenmiştir. Bu haklar, genellikle kişisel verilerin işlendiği ülkenin veya bölgenin veri koruma yasalarına göre değişebilir. Örneğin, Avrupa Birliği’nde GDPR (Genel Veri Koruma Yönetmeliği) gibi yasalar, bu hakları detaylı bir şekilde düzenler. Bu hakların sağlanması ve uygulanması genellikle veri koruma otoriteleri veya benzer kuruluşlar…

Veri İşleyenin Yükümlülükleri

Veri İşleyenin Yükümlülükleri

Veri işleyenin yükümlülükleri dijital dünyada önem kazanmış ve giderek daha fazla tartışılan bir konudur. Özellikle kişisel verilerin korunması ve gizliliği konularında, veri işleyenlerin yükümlülükleri büyük bir önem taşır. Bu makalede, veri işleyenlerin yükümlülüklerini detaylı bir şekilde ele alacak ve bu yükümlülüklerin neden önemli olduğunu açıklayacağız. Veri İşleyenin Tanımı Veri işleyen terimi, GDPR (Genel Veri Koruma…

Ağ Güvenliği Sağlanması

Ağ Güvenliği Sağlanması

Ağ güvenliği sağlanması, çeşitli teknolojileri, politikaları, süreçleri ve cihazları kapsayan şemsiye bir terimdir. Bir ağın gizliliğini, bütünlüğünü ve erişilebilirliğini güvence altına almak için tasarlanmış bir sistemdir. Ağ güvenliği prosedürlerinin ve araçlarının temel odak noktası, ağ içinde bulunan dijital varlıkları korurken yetkisiz ağ erişimini ve izinsiz girişleri önlemektir. Ağ Güvenliği Neden Önemlidir? Siber suçlardan kaynaklı zararların…

Bilinmesi Gereken E-Posta Pazarlama ve Terimleri

Bilinmesi Gereken E-Posta Pazarlama ve Terimleri

Bilinmesi gereken e-posta pazarlama ve terimleri, onunla ilişkili tüm terminoloji ve jargonu öğrenmekle başlar. Bu jargon oldukça yoğundur, bu yüzden temel bilgileri doğru öğrenmek önemlidir. Bu noktada daha iyi bir e-posta pazarlamacı olmak istiyorsanız, aşağıdaki listede e-posta pazarlamanıza yardımcı olacak terimlerinin bir listesini bulabilirsiniz: 1. İşlemsel E-posta İşlemsel e-posta alıcısı tarafından gerçekleştirilen olayların tetiklenen bir tür…

Penetrasyon Testi Rapor Örneği

Penetrasyon Testi Rapor Örneği

Penetrasyon testi rapor örneği bilgi sistemlerinin güvenliği, firmalar için hayati önem taşımaktadır. Teknolojik gelişmelerle birlikte, dijital tehditlerin çeşitliliği ve karmaşıklığı da artmaktadır. Bu nedenle, kurumlar, bilgi sistemlerinin güvenliğini sağlamak için çeşitli önlemler almaktadır. Bu önlemler arasında, penetrasyon testleri önemli bir yere sahiptir. Penetrasyon testleri, bilgi sistemlerinin güvenlik açıklarını belirlemek ve bu açıkları gidermek için yapılan…

Elektronik Ticaret Sitelerinin ETBİS’e Kayıt Zorunluluğu

Elektronik Ticaret Sitelerinin ETBİS’e Kayıt Zorunluluğu

Elektronik ticaret sitelerinin ETBİS’e kayıt zorunluluğu 11.08.2017 tarihli ve 30151 sayılı Resmi Gazete’de de yayınlanan “Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi ve Bildirim Yükümlülükleri Hakkında Tebliğ”in “Kapsam” başlıklı 3. maddesinde hangi ticari işletmelerin tebliğ kapsamındaki düzenlemelere tabi olduğunu belirtmiştir. Buna göre e-posta, telefon araması, kısa mesaj ya da elektronik ortamda doğrudan iletişime geçmeye yarayan, benzeri yollarla bireysel…

Kurul'un Görevleri

Kurul’un Görevleri

Kurul’un görevleri genellikle belirli bir amaca hizmet etmek üzere oluşturulan ve belirli bir sorumluluk alanına odaklanan bir grup insanın bir araya gelmesini ifade eder. Kurullar, çeşitli sektörlerde ve alanlarda faaliyet göstererek, toplumsal düzeni ve etkin yönetişimi desteklerler. Bu yazıda, kurulların temel görevlerini anlamak için genel bir bakış sunulacaktır. toplumsal düzenin sağlanması ve sürdürülebilir yönetişimin temellerini…

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun Hukuki Statüsü

Kişisel verilerin korunması kanunu’nun hukuki statüsü 7 Nisan 2016 tarihinde kabul edilmiş ve 7 Nisan 2018 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Bu kanun, kişisel verilerin işlenmesiyle ilgili genel ilkeleri belirleyerek bireylerin kişisel verilerinin korunmasını amaçlamaktadır. KVKK’nın hukuki statüsü, Türkiye’de bir temel hak ve özgürlük olan kişisel verilerin gizliliğini ve güvenliğini sağlamak üzere düzenleyici bir çerçeve sunmaktadır. Bu…