KVKK Uyum Sürecinde Yapılması Gerekilenler

Veri Sorumlusu aşağıdaki adımları takip ederek KVKK uyum sürecini başlatabilir. KVKK Uyum Sürecinde Yapılanlar Kişisel Veri Envanterinin Çıkarılması Kurumun Veri Sorumlusu olarak VERBİS’e kaydettirilmesi Kurumun İrtibat kişisinin belirlenerek VERBİS’e kaydettirilmesi Kurumda Envanter ile Belirlenen Kişisel verilerin VERBİS’e Bildirilmesi Aydınlatma Metninin Hazırlanması Açık Rıza Beyanı Formunun Hazırlanması İlgili Kişi Başvuru Formunun Hazırlanması Cookie ve Çerez Politikası’nın Hazırlanması Kamera Kayıt…

KVKK Kurum Kitapçıkları

24 Mart 2016 tarihinde meclisten geçen 7 Nisan 2016 tarihinde Resmî Gazete’de yayımlanan 6698 sayılı Kişisel Verileri Koruma Kanunu’nun hayatımıza girmiştir. Ayrıca kanunun denetlenmesi için Kişisel Verileri Koruma Kurumu da hayatımızın bir parçası olmuştur. Kurum, kanunun doğru bir şekilde uygulandığından emin olmak için sık sık denetlemeler yapmakla yükümlüdür. Fakat yeni bir kanun olduğundan kanuna tabi…

Veri Sorumlusunun Uyum Sürecinde Yapacağı İşlemler

6698 sayılı Kişisel Verileri Koruma Kanunu (KVKK), 7 Nisan 2016 tarihinde Resmî Gazete’de yayımlandı. Kanun veri güvenliğine farklı bir bakış açısı getirerek yeni kavramları hayatımızda yer edinmesini sağladı. Bunlardan en dikkat çekenler Veri Sorumlusu, VERBİS ve Açık Rıza’dır. Veri Sorumlusu Atanması Kişisel verilerin işlenme amaç ve araçlarına karar veren ve veri toplama sisteminin kurulmasından ve…

KVKK Danışmanlığı Nedir?

Yeni teknolojiler ile günlük yaşantımız değişmeye başladı. Bu değişimlerin sonucu olarak gizlilik ve güvenlik ile ilgili yeni yasalar ve kurallar oluşturulmakta. Günümüze baktığımızda resmi kurumlar ve özel kurumlar, her gün bir çok kişiye ait farklı bilgilere ulaşmakta. Elde ettikleri bu bilgiler, bilişim teknolojilerindeki hızlı gelişmelerin de katkısı ile kolayca işlenebilmekte ve aktarılabilmektedir. İçinde bulunduğumuz dönüşüm…