KVKK kişisel verilerin korunma kanunu anlamına gelmektedir. 2010 yılında yapılan Anayasa değişikliği ile Anayasanın özel hayatın gizliliğini düzenleyen 20. maddesine belirtildiği gibi temel bir hak olarak düzenlenen kişisel verilerin korunmasını isteme hakkı, Anayasanın kişinin hak ve ödevlerine ilişkin bölümünde yer almıştır.

Veri İhlali Bildirimi

Veri İhlali Bildirimi

Veri ihlali bildirimi, bir şirketin veya kuruluşun, kullanıcıların kişisel verilerinin izinsiz erişim, ifşa veya kötüye kullanımı gibi bir güvenlik olayı yaşadığında bu olayı ilgili otoritelere ve etkilenen kişilere bildirmesi gereken resmi bir bildirimdir. Bu bildirimler genellikle şeffaflık, yasal yükümlülük ve etkilenen kişilerin bilgilendirilmesi gerekliliği ile ilgilidir. Bir veri ihlali bildirimi genellikle şu bilgileri içerir: Olayın…

Veri Sorumlusunun Aydınlatma Yükümlülüğü

Veri Sorumlusunun Aydınlatma Yükümlülüğü

Veri sorumlusunun aydınlatma yükümlülüğü olan kuruluşlar, kişisel verileri işlerken şeffaf olmak ve bu verilerin nasıl işlendiği hakkında ilgili tarafları bilgilendirmekle yükümlüdürler. Bu yükümlülük, Avrupa Birliği Genel Veri Koruma Yönetmeliği (GDPR) ve benzeri düzenlemelerde yer almaktadır. Aydınlatma yükümlülüğü, veri sorumlusunun kişisel verilerin işlenmesiyle ilgili olarak ilgili taraflara birtakım bilgileri sağlamak amacıyla yerine getirilir. Bu bilgiler, kişisel…

Kişisel Veri Sahibinin Hakları

Kişisel Veri Sahibinin Hakları

Kişisel veri sahibinin hakları, birçok ülkede ve bölgelerde veri koruma yasaları tarafından belirlenmiştir. Bu haklar, genellikle kişisel verilerin işlendiği ülkenin veya bölgenin veri koruma yasalarına göre değişebilir. Örneğin, Avrupa Birliği’nde GDPR (Genel Veri Koruma Yönetmeliği) gibi yasalar, bu hakları detaylı bir şekilde düzenler. Bu hakların sağlanması ve uygulanması genellikle veri koruma otoriteleri veya benzer kuruluşlar…

Kişisel Veri Güvenliği

Kişisel Veri Güvenliği

Kişisel veri güvenliği dijitalleşmenin hız kazanmasıyla birlikte kişisel veri güvenliği, bireylerin ve kurumların en öncelikli endişelerinden biri haline gelmiştir. Kişisel veriler, bireylerin kimlikleri, iletişim bilgileri, finansal durumları ve hatta sağlık verileri gibi özel bilgileri içerir. Bu bilgilerin yetkisiz kişilerin eline geçmesi veya kötüye kullanılması ciddi sonuçlara yol açabilir. Bu nedenle, kişisel veri güvenliği, dijital ortamda…

Veri İşleyenin Yükümlülükleri

Veri İşleyenin Yükümlülükleri

Veri işleyenin yükümlülükleri dijital dünyada önem kazanmış ve giderek daha fazla tartışılan bir konudur. Özellikle kişisel verilerin korunması ve gizliliği konularında, veri işleyenlerin yükümlülükleri büyük bir önem taşır. Bu makalede, veri işleyenlerin yükümlülüklerini detaylı bir şekilde ele alacak ve bu yükümlülüklerin neden önemli olduğunu açıklayacağız. Veri İşleyenin Tanımı Veri işleyen terimi, GDPR (Genel Veri Koruma…

Veri Sorumlusunun Yükümlülükleri

Veri Sorumlusunun Yükümlülükleri

Veri sorumlusunun yükümlülükleri dijital dönüşüm ile beraber veri, işletmelerin en değerli varlıklarından biri haline gelmiştir. Bu nedenle, veri sorumlularının bu verileri korumak, gizliliğini sağlamak ve yasal düzenlemelere uygun olarak yönetmek için bir dizi yükümlülüğü bulunmaktadır. Bu makalede, veri sorumlularının sahip olduğu temel yükümlülüklerin yanı sıra, veri gizliliği ve güvenliğini sağlamak için izlenmesi gereken önemli adımlara…

Kişisel Verilerin Korunması Çerçevesinde Çerezler

Kişisel Verilerin Korunması Çerçevesinde Çerezler

Çerezler: Tanım, Türleri ve Kullanım Alanları Kişisel Verilerin Korunması Çerçevesinde Çerezler, internette gezinirken bilgisayarınıza veya mobil cihazınıza kaydedilen küçük metin dosyalarıdır. Bu dosyalar, web siteleri tarafından tarayıcınızda depolanır ve sonraki ziyaretlerinizde sizi tanıyabilir, tercihlerinizi hatırlayabilir ve web sitelerinin işlevselliğini geliştirmek için kullanılabilir. Kullanım Amaçlarına Göre Çerez Türleri Çerezler, internet siteleri tarafından tarayıcılarınıza kaydedilen küçük metin…

Ağ Güvenliği Sağlanması

Ağ Güvenliği Sağlanması

Ağ güvenliği sağlanması, çeşitli teknolojileri, politikaları, süreçleri ve cihazları kapsayan şemsiye bir terimdir. Bir ağın gizliliğini, bütünlüğünü ve erişilebilirliğini güvence altına almak için tasarlanmış bir sistemdir. Ağ güvenliği prosedürlerinin ve araçlarının temel odak noktası, ağ içinde bulunan dijital varlıkları korurken yetkisiz ağ erişimini ve izinsiz girişleri önlemektir. Ağ Güvenliği Neden Önemlidir? Siber suçlardan kaynaklı zararların…

Verbis Kaydının Temelleri

Verbis Kaydının Temelleri

Verbis kaydının temelleri hızlı dijital çağda, çevrimiçi pazar, büyüme ve genişleme için benzersiz fırsatlar sunarak ticari faaliyetlerin merkez üssü haline geldi. Bununla birlikte, bu dijital olanaklar denizinin ortasında, çevrimiçi bir varlık oluşturmanın karmaşıklıklarında gezinmek göz korkutucu olabilir. İşte bu noktada Verbis kaydı, işletmelere dijital dünyada başarıya giden kolaylaştırılmış bir yol sunan bir açıklık ve fırsat…

Bilinmesi Gereken E-Posta Pazarlama ve Terimleri

Bilinmesi Gereken E-Posta Pazarlama ve Terimleri

Bilinmesi gereken e-posta pazarlama ve terimleri, onunla ilişkili tüm terminoloji ve jargonu öğrenmekle başlar. Bu jargon oldukça yoğundur, bu yüzden temel bilgileri doğru öğrenmek önemlidir. Bu noktada daha iyi bir e-posta pazarlamacı olmak istiyorsanız, aşağıdaki listede e-posta pazarlamanıza yardımcı olacak terimlerinin bir listesini bulabilirsiniz: 1. İşlemsel E-posta İşlemsel e-posta alıcısı tarafından gerçekleştirilen olayların tetiklenen bir tür…