Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Niye Gerekir?

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu(KVKK) 7 Nisan 2016 tarih ve 29677 sayılı karar ile yürürlüğe girmiştir. Bu kanun ile kişisel verilerin işlenmesi, sınırları belirlenmiş ölçüde ve uluslararası standartlara tabi olacak şekilde düzenlenmiştir. Kişisel verilerin korunması ise Anayasa Mahkemesi’nin “Kişisel verilerin korunması hakkı, kişinin insan onurunun korunmasının ve kişiliğini serbestçe geliştirebilmesi hakkının özel bir biçimi…

Details

KVKK Kurumu Tarafından Önerilen Teknik Önlemler

KVKK Kurumu tarafından; Kurumlarda ki veri sorumlusu, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununun 12’nci maddesinin (1) numaralı fıkrasında bulunan; Kişisel verilerin hukuka aykırı olarak işlenmesini önlemek,  Kişisel verilere hukuka aykırı olarak erişilmesini önlemek, Kişisel verilerin muhafazasını sağlamak amacıyla uygun güvenlik düzeyini temin etmeye yönelik gerekli her türlü teknik ve idari tedbirleri almak zorunda olduğu belirtilmiştir.…

Details

KVKK ve Kullanılan Teknolojiler

KVKK, kısaca Kişisel Verilerin Korunması Kanunu olarak tanımlanmaktadır. Kişilerin gizliliğini korumak için yürürlüğe girmiştir. KVKK da amaç verilerin belli bir düzende işlenmesini ve gizliliğini sağlamaktır. KVKK bunları yapmak için yapısında birçok teknoloji ve testi kullanır. KVKK çevresinde kullanılan teknolojiler şunlardır: Kişisel Veri Tespit Testi Bireylerin kişisel verilerinin tespit edilmesidir. Kişisel veri, bir kişinin kimlik numarası,…

Details

Twitch hacklendi! 125 GB’lık devasa veri paylaşıldı

Anonim bir siyah şapkalı hacker, kaynak kodu ve kullanıcı ödeme bilgileri dahil olmak üzere Twitch’in tamamını ele geçirdiğini söyleyerek 125 GB’lık dosyayı paylaştı. Bu olayın ardından henüz Twitch cephesinden bir açıklama gelmedi. Twitch için yaşanan son dakika haberi tüm dünyada büyük bir yer buldu. Canlı yayın platformuna yönelik yapılan saldırı hakkında bugün 4Chan’de paylaşılan bir…

Details

Facebook Erişim Sorunu Çözüldü

Sosyal medya kullanıcılarının 6 saat kadar yaşadığı Facebook, Instagram ve WhatsApp erşim sorunu nihayet kademeli olarak düzeltildi.  Dünyanın en büyük sosyal medya şirketi olan Facebook, oldukça hareketli saatler içerisinden geçti. 4 Eylül 2021 tarihinde akşam saatlerinde başlayan ve tüm sosyal medya platformlarının da olumsuz bir şekilde etkileyen erişim sorunu, tüm dünyanın gündeminde yer aldı. Neyse ki…

Details

CarPlay Sistemi Çöktü

Piyasaya sürüleli üzerinden çok bir zaman geçmemesine rağme iPhone 13 serisi hakkında şikayetler çoktan gelmeye başladı. iPhone 13 serisi kullanıcıları iOS 7.1 işletim sistemiyle hayatımıza giren Apple CarPlay özelliği üzerinden müzik dinlemek istediklerinden sistemin çöktüğünü dile getirdiler.  iOS 15 kullanıcıları, Spotify ve iCloud gibi pek çok sorunu dillendirmeye başlamışlardı. Bu sorunların ardından şimdi de Apple CarPlay…

Details

Google Arama Motorunu Değiştiriyor

Teknoloji devi Google, arama motorunu kökten bir şekilde yeniden tasarlamaya hazırlanıyor. Yeni altyapı ve entegre edilecek MUM (Multitask Unified Model) teknolojisi sayesinde arama motoru çok daha güçlü olacak. Şirket geliştiricilerinin arama motorunda uygulayacağı yeni MUM mekanizması, kullanıcıların farklı sorguları aynı ada aratmasına olanak tanıyacak. Yani kullanıcılar metin, grafik ve ses bilgilerini tek bir istekte birleştirebilecekler…

Details